Thursday , June 30 2022

pomočjo the umetne inteligence uglasbili polarni SIJ[ad_1]

Huawei je nedavno predstavil November 20 paradni Mate Pro phone. Provided with IZID obeležili na njegov način Pravin poseben in pokazali njegovo vrhunsko zmogljivost na področju umetne inteligence, so pre Huaweiju povezali ekipo umetnikov in Jim zadali vznemirljiv izziv: zajeti zvok svetlobe. Projekt's povezovanjem tehnologije in umetnosti pretvori fascinanten naravni pojav polarnega to both v nekaj povsem novega – simfonijo Sound of Light.

Večmesečno sodelovanje je na preizkušnjo postavilo zmožnosti človeškega učenja umetne inteligence na področju prepoznave slik in ustvarjanja novih kompozicij zvoka. Sodelujoči so will srečali the težko nalogo. Zajeti moral polarni so SIJ na Norveškem, NATO pa na inteligence poseben sistem umetne telephone Huawei Mate Pro 20 naučiti samodejne prepoznave njegovih ključnih značilnosti in JIH v pretvoriti glasbene ELEMENTE, ki so Jih potem the pomočjo telefona vkomponirali v edinstveno simfonijo. V zadnjem izziva hopper will pa je skupina z umetnikov soočila ustvarjanjem VEC senzorične izkušnje, ki na povezuje inovacije področju umetne inteligence z nikoli prej slišanim jezikom polarnega both the oziroma avrore.

Čudežno popotovanje: od snemanja polarnega to both do zaključne predstave

Lovec na avroro, Kjetil Skogli, SIJ posnel polarni je na pod nočnim nebom prostranih poljanah streljaj od mesta na Norveškem Tromsø. Po končanem snemanju posnetke poslal je v studio zvočni, Jih Kjer je pomočjo the posebnega umetne system inteligence in telefona Huawei Mate Pro 20 obdelal nagrajeni skladatelj Mark Sayfritz ter na podlagi njihovi uglasbil edinstveno simfonijo.

Glasbeno mojstrovino NATO je v roke dobil eden najboljših skladateljev in dirigentov na svetu, James Shearman, in iz nje v znameniti Brahmsovi dvorani na Dunaju pripravil nepozabno orkestralno predstavo Sound of Light. Kot navdih za celotno popotovanje premikanje in May pričakovanega peace so služile zmožnosti umetne inteligence v telephone Huawei Mate Pro 20.

»S predstavo Sound of Light sem želel v poslušalcih vzbuditi močna čustva, tako da dobili with občutek, kot da will polarni SIJ in Umetna inteligenca Prek glasbe resnično pogovarjata njimi z,« je povedal James Shearman, director simfonije komponist the Sound of Light.

Omogočanje nemogočega: vloga telefona Mate Pro 20 v simfoniji Sound of Light

Za realizacijo simfonije Sound of Light je bila zelo potrebna zmogljiva naprava. Huawei Mate Pro 20 will Zato je pri izvedbi celotnega projektai izkazal kot nepogrešljiv člen. Za uspešno delovanje posebej ustvarjenega umetne inteligence system so namreč izkoristili njegove številne napredne funkcionalnosti, Zato mu pripisati velike zasluge gre za uspeh.

Za začetek so inženirji dobili nalogo, but ustvarijo edinstven umetne inteligence sistem, ki ga bilo with mogoče naučiti prepoznave in analize različnih karakteristik svetlobe. To umetno inteligenco pa še so NATO naučili povezovanja glasbenih elementov z videoposnetki polarnega to both.

»Z vpeljavo umetne inteligence v mojo glasbo be liable odprl popolnoma November razpon kreativnih Možnosti. Zdaj lahko uvozim posnetke polarnega both the umetne inteligence v sistem, ki analizira Paramètre, kot so Barva, velikost, oblika in hitrost. Na podlagi TEGA vidi pa kar NATO generira različne variacije mojih glasbenih stavkov. Co torej Umetna inteligenca prepozna posebej dramatičen svetlobni učinek, lahko prilagodi zvok, da odraža intenziteto v sami kompoziciji. Nato pa lahko tea ELEMENTE vključi v samo simfonijo, « je razložil skladatelj Mark Sayfritz.

Vsi ustvarjeni glasbeni elements with običajno v phase intenzivnega procesiranja potrebovali zelo zmogljive računalnike. Vendar pa je uspelo Ekip the pomočjo namensko ustvarjenega umetne inteligence system v naslednje računalnik generacije spremeniti kar Mate Pro 20. Med predstavo so pretvorjeni bile podatki v Prek telefona naloženi sintetizatorje, ki so NATO simfonijo oplemenitili z različnimi glasbenimi niansami.

»Razvoj umetne inteligence je že dolgo ena od PRIORITET Huaweija. Kot mnoge druge prelomne tehnologije pred njo, tudi nam Umetna inteligenca omogoča preseganje naših zmožnosti in doseganje podvigov, ki so bile še nedavno nedosegljivi. Simfonija Sound of Light je odličen pokazatelj TEGA, « Wang Yanmin je povedal, predsednik CEE in nordijske regije v Huawei Consumer Business Group.

Simfonija v živo na Dunaju: večer umetne inteligence, glasbe in both the polarnega

Na vprašanje »Kako zveni polarni SIJ?« je v odgovorila orkestralna predstava Brahmsovi dvorani koncertne hiše Musikverein Dunaju na, ki je bila ustvarjena the pomočjo umetne inteligence. Glasbeni spektakel pod je taktirko dirigentske palice Jamesa Shearmana odigral orkester SYNCHRON Stage.

Huaweijevega dogodka Sound of Light, ki ga je gostila Ina Sabitzer, so will udeležili številni predstavniki medijev in drugi pomembni gostje. Deležni so bile vrhunske predstave, čarobni večer je pa tudi Genesis vključeval film, je v katerem with predstavljen celoten postopek nastanka veličastnega projektai.

Raziskovalci: kratka predstavitev ključnih ustvarjalcev simfonije Sound of Light

Kjetil Skogli, Lovec na avroro: Photographers Vodic in both the pre iskanju polarnega Tromso v mestu na Norveškem. Kjetil je pomagal Posnet polarni SIJ številnim medijem, kot so BBC, 60 Minutes Australia, NRK in mnogi drugi. V uprizoritvi predstave Sound of Light vlogo kot je igral ključno Vodic pre iskanju izmuzljivega polarnega to both.

Mark Sayfritz, skladatelj: Eden izmed najbolj uveljavljenih glasbenih ustvarjalcev, skladateljev in producentov. Mark prejel že je za VEC nagrad Svoje izvrstne glasbene podlage, med drugim za dela, ki je Jih naredil za Audi, Nike, Levi's, Reebok and the NBA. Markova vloga pri projektu je Sound of Light vključevala zajemanje elementov zvoka, ki je Jih ustvaril poseben sistem umetne inteligence, in njihovo umeščanje v simfonijo. Njegova ljubezen do sodelovanja, razumevanje tehnologije in glasbena podkovanost so will izkazali za neprecenljive pri izvedbi projektai.

James Shearman, director: uveljavljeni britanski executives in orkestrator, Cigar glasba VEC kot je krasila 80 celovečernih filmov, med drugim Harry Potter in Ognjen kelih, Lepotica Zver ter in Manchester by the Sea. Vloga Jamesa Shearmana kot aranžerja in dirigenta predstave Sound of Light je bila v ključnega pomena zaključnem dejanju povezovanja narave in umetne inteligence z orkestralno zasedbo.

Orkester SYNCHRON Stage: Stage Orkester SYNCHRON sestavljajo posebej izbrani glasbeniki sugar najbolj priznanih dunajskih orkestrov. Orkester deluje pod okriljem snemalnega SYNCHRON Studia Stage Vienna, ki je za specializiran organizacijo velikih orkestralnih zasedb in izvajanje filmske glasbe. Orkester ima Veliko izkušenj z izvajanjem filmskih glasbenih podlag, Pravin njihova sposobnost prilagajanja glasbe vizualnim učinkom pa je igrala Veliko vlogo pri realizaciji predstave.


[ad_2]
Source link